Coaching |
IN EEN PROFESSIONELE EN PERSOONLIJKE OMGEVING WERKEN AAN JEZELF.

Coaching

Waar opleidingen en trainingen meestal gaan over het vergaren van specifieke kennis, is coaching de manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen, bewustzijn te ontwikkelen of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat kan betrekking hebben op je werkplek, in je relatie met collega’s of privésfeer, maar ook op het sportveld of in de maatschappij waarin we leven. Vrij leven en doen wat werkelijk belangrijk voor jou is, is vaak een gevolg van meer zelfvertrouwen en weten hoe je zaken, als individu of team, effectiever kunt aanpakken.

Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Een leertraject wordt bijna volledig op jou (of het team) samengesteld. Persoonlijker kan het niet. Hieronder lees je wat coaching is en wat je ervan kunt verwachten.

Wat doet een coach?

Een professionele coach helpt individuen of teams de doelen die zij zichzelf hebben gesteld eerder te bereiken. Voorbeelden van dergelijke doelen zijn:

  • vergroten van zelfvertrouwen;
  • overwinnen van faalangst en onzekerheid;
  • leren omgaan met werkdruk en stress;
  • meer regie in- en over het werk en/of privéleven verkrijgen;
  • enthousiasme en energie terugvinden;
  • ontwikkelen van communicatieve vaardigheden;
  • incasseringsvermogen vergroten;
  • meer voor elkaar zien te krijgen.

Verloop coach-traject

Na het kennismakingsgesprek wordt er een voorstel met de prijs van het traject opgesteld. Als er reeds gekozen is voor een bepaald traject wordt deze fase overgeslagen. Na wederzijdse overeenstemming, wordt een afspraak gemaakt voor het vervolg van het traject welke start met een intakegesprek. Daarna volgt de intake en een serie van één of meerdere ‘interventies’ zoals de contactmomenten tussen de coach en coachee. Dit kunnen vis-à-vis (face-to-face) gesprekken zijn of gesprekken via een videoverbinding en/of verdere online ondersteuning zoals chat en mail. Een gecombineerd traject wordt ‘een blended coaching-traject’ genoemd. De praktijk heeft geleerd dat ‘een blended coaching-traject’ het meest effectief is.

N.B. In de meeste trajecten vinden zo’n vijf tot acht sessies plaats. In sommige situaties kunnen dat er ook meer zijn bijvoorbeeld tien. Vis-à-vis gesprekken vinden doorgaans eens per twee weken plaats.

Recensies

Astrid hield mij een spiegel voor, waardoor ik mezelf behoorlijk ben tegengekomen. Vanaf dat punt zijn we flink aan de slag gegaan en ben ik (samen met Astrid) opgeklommen tot waar ik nu sta. Ik sta weer sterk in het leven. Zij heeft mij hierin enorm goed begeleid. Ze heeft mij geleerd om dichter bij mezelf te komen en te blijven. Alsook heeft ze mij handvaten gegeven waarmee ik verder kan.

Contact

Coach4All
Polderweg 58
5721 JG ASTEN
06-53557601
info@coach4all.nl

Neem direct contact op


K.v.K.: 17263287
Bankrelatie Rabobank: 1117.76.538

COPYRIGHT 2022 COACH 4 ALL | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring