Kracht van de 1e natuur

Het werken in de buitenlucht is typerend voor de heisessie. Buiten coachen maakt dat je letterlijk even loskomt uit de dagelijkse (werk)omgeving. Een coachwandeling zet iemand op een natuurlijke manier in beweging, zowel fysiek als mentaal. Al wandelend in de natuur op de hei, gaan werknemer en coach samen aan de slag voor meer (zelf)inzicht en professionele groei. Tijdens een heisessie word jij op zakelijk en/of privĂ©vlak gecoacht door een ervaren coach en door de natuur. Door de aanwezigheid van de natuur tijdens de coaching voelen de gesprekken rustgevender aan, waardoor je eenvoudiger de dialoog met elkaar aangaat. De coach luistert oordeelloos en door de juiste vragen te stellen krijg jij meer inzicht.

De coach loopt met je mee als een soort reisgenoot en vergezelt op jouw weg in vergroting van bewustwording wat werkelijk van waarde is voor jou. Er is sprake van gelijkwaardigheid – warme en respect – rust, ruimte, veiligheid en openheid – aandacht en waarnemen zonder te oordelen – Out-of-the-box denken, vrij voelen, creativiteit.

De voordelen van een heisessie:

  • Wandelen in de natuur helpt om weer rust te krijgen in je hoofd. De natuur werkt verstillend, waardoor je beter in staat bent te luisteren naar je persoonlijke behoefte.
  • Als je in de natuur loopt en daardoor beweegt, komt wat vastzit in je hoofd ook makkelijker op gang.  
  • Al wandelend is er ruimte voor stille momenten en reflectie. Tijdens de wandeling kijk je elkaar vaak niet formeel aan in de ogen. Hierdoor is het voor jou gemakkelijker zaken te uiten die gevoelig of pijnlijk zijn. 
  • In de natuur ben je buiten je vertrouwde wereld. Je bewandelt letterlijk nieuwe paden. Hierdoor sta je makkelijker open voor inspiratie en inzicht. 
  • De natuur leent zich fantastisch om gebruik te maken van symbolieken en metaforen. Dit leidt tot verdieping tijdens de coaching sessies. 
  • Door de rustgevende werking van de natuur kunnen gesprekken langer duren, zonder dat het te veel voor je wordt. Coaching in de natuur zorgt ervoor dat je in een kort tijdsbestek langdurige resultaten boekt.

Kosten

Heisessie: Kracht van de 1e natuurOp aanvraag