Yoga |
ALS JE KUNT ADEMEN, KUN JE YOGA DOEN

Yoga

Hatha Yoga

Dit omvat een afwisseling van inspanning en ontspanning om lichaam en geest in balans te brengen. De les bestaat uit een harmonieus geheel van oefeningen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama), die met aandacht en geduld worden uitgevoerd. Er zijn ook krachtige en dynamische oefeningen. De les wordt afgerond met een totale diepe ontspanning (shavasan). Hatha Yoga vermindert stress en heeft een zeer gunstig effect op het zenuwstelsel, gewrichten, klieren en organen. Over het algemeen treedt er een versoepeling op in het lichaam en wordt de ademcapaciteit verbeterd. Het brengt de geest tot rust en zorgt voor nieuwe energie. Yoga is absoluut niet prestatiegericht en toegankelijk voor iedereen. Hatha Yoga leent zich uitstekend voor het behandelen van het leren omgaan met o.a. spanningsklachten, burn-out en depressie, hoofdpijn, rugklachten en ademhalingsproblemen.

Power yoga

Power yoga (ook wel ashtanga vinyassa yoga genoemd) is een krachtige dynamische vorm van Hatha Yoga. De les bestaat uit een ”flow” van oefeningen waarin de yogahoudingen bewegend worden uitgevoerd met nadruk op verbetering van de fysieke conditie, ondersteund door een speciale ademtechniek om een gezond en sterk lichaam te krijgen. De les eindigt met een totale diepe ontspanning. Het combineert de onmiskenbare voordelen van de klassieke yoga voor de geest met een eigentijdse dynamische training voor het hele lichaam. Het maakt gebruik van natuurlijke bewegingen die het hele lichaam beïnvloeden. ‘Power’ staat dan ook niet voor macht of kracht, maar voor energie. Power Yoga is een totale work out waarin de gehele mens aan bod komt. In een Power Yoga sessie komen lichamelijke en mentale kracht, souplesse, conditie en evenwichtigheid allemaal aan bod. Het helpt bij verminderen van stress en spanning, verhoogt energie en vitaliteit, helpt bij afvallen, verbetert kracht, souplesse en balans, verbetert de verbranding en de stofwisseling en helpt ook bij slaap en ontspanning. Het werkt dus niet alleen fysiek, maar zeker ook mentaal. En misschien nog wel belangrijker, poweryoga heeft een positieve invloed op je innerlijk. Je wordt er mentaal zowel sterker als flexibeler door.

 

Recensies

Ik ben erg geholpen door Astrid. Via een combinatie van ademtechnieken en houdingen leerde ze me meer zelfvertrouwen en innerlijke rust te krijgen, evenals technieken voor de momenten waarop je even het idee hebt geen grip te hebben. Het heeft mij handvatten gegeven, welke ik ook in toekomstige situaties kan toepassen.

Contact

Coach4All
Polderweg 58
5721 JG ASTEN
06-53557601
info@coach4all.nl

Neem direct contact op


K.v.K.: 17263287
Bankrelatie Rabobank: 1117.76.538

COPYRIGHT 2019 COACH 4 ALL | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring