ACT |
ACCEPTANCE AND COMMITMENT THERAPY

ACT

ACT is een afkorting van Acceptance and Commitment Therapy en is een vorm van gedragstherapie. Veel mensen worstelen met emoties of gedachten die ze liever niet willen hebben. Niemand wil verdriet, somberheid, zelfkritiek, negatieve gedachten, angst of onzekerheid in zijn leven, maar het is er wel. Het gevecht hiertegen is niet te winnen en kost energie. Sterker nog: de worsteling levert meer ellende op. Hoe meer je probeert negatieve emoties eronder te houden, hoe sterker ze worden. Zoals je een bal onder water duwt. Hoe dieper je hem duwt, hoe meer kracht het kost en hoe sneller hij weer aan de oppervlakte is als je hem loslaat.‚Äč

De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Accepteer wat er buiten je macht ligt en verbind je ertoe te doen wat je leven verrijkt. Dit betekent een nieuwe en verrassende aanpak met een brede wetenschappelijke basis in het omgaan met geluk en tevredenheid in het leven. In plaats van nieuwe technieken aan te leren om gelukkig te worden, leer je door middel van ACT minder te vechten tegen je gevoelens en gedachten, vermijdingsgedrag te ondermijnen, meer contact te krijgen met het hier en nu en, zeer belangrijk, met je waarden. Je leert je te richten op zaken die je op directe wijze kan beïnvloeden, zoals je eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals je emoties en gedachten. Doel is het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit. Hoe flexibeler je bent, hoe makkelijker je om kan gaan met de vervelende ervaringen die je op je pad tegenkomt en hoe beter je in staat bent je leven in te vullen op basis van de dingen die waardevol zijn voor jou.


film & audio over ACT

Recensies

Ik ben erg geholpen door Astrid. Via een combinatie van ademtechnieken en houdingen leerde ze me meer zelfvertrouwen en innerlijke rust te krijgen, evenals technieken voor de momenten waarop je even het idee hebt geen grip te hebben. Het heeft mij handvatten gegeven, welke ik ook in toekomstige situaties kan toepassen.

Contact

Coach4All
Polderweg 58
5721 JG ASTEN
06-53557601
info@coach4all.nl

Neem direct contact op


K.v.K.: 17263287
Bankrelatie Rabobank: 1117.76.538

COPYRIGHT 2022 COACH 4 ALL | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring